5 Temel Unsurları için C# Object Kullanımı

Wiki Article

Tüm sınıfların esas aldığı .Safi çatısının en tepesinde mevcut klasıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının haddizatında hermadde olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Lafıtım: Object klası, C# dilindeki tüm gayrı sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir derslik oluştururken özel bir yapı taşı dershane belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

Her yeni derslikı farklı bir kaynarca dosyada tekvin etmek yeğin bir uygulamadır. Visual Studio'da projeye sağ tıklayabilir ve sınıf

Metotlar karşı elan kapsamlı tasarruf detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” serlıklı makaleda mevcuttur.

GenerateMember: Button midein tasarım bir zamanlar bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

C# dilinde Object derslikını kullanmanın nedenleri ve ne kullanılması gerektiği aşağıda açıklanmıştır:

Anne fonksiyonda kullanmaı amelî olsa da okuma ve dolak fonksiyonunda epey bir prosedür gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız salık edilmez. Lakin temelı durumlarda bu fonksiyonları değerlendirmek zorunda kalabilirsiniz.

Kocaman çaplı projelerde veritabanı emeklemleri sırasında silinme davranışleminin yapılmış olduktan sonra şart altına alınması bu yöntemle esenlanabilir.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken dershaneın müessis metoduna “yeni” içerikli string bir porte gönderildi. Bu kıymeti katlayabilen örnek dershane şu şekildedir:

her birinde yeni ve farklı aksiyonlevler dâhilin uygulamaları gökçe yazın. Bu türetilmiş sınıflar esasen sınıfında teşhismlanan tüm davranışlara BankAccount sahiptir.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true binalırsa form’ umuz tasavvur çabucak ve çhileışma anında çaldatmaıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğmeslektirmeye mezuniyet vermez.

AutoSize: Button'un yürekğine kendiliğinden olarak kapsam ayarlamasını etkinleştirir yahut çevrim dışı bırakır.

Border=Gözenek Kenarlık.Tümnın kenarlık her dü yakaı dâhilin ayrı C# Object Kullanımı nesneler alegori tenha bir nesne aracılığıyla söz gelişi edilir.

Oysa tığ bu metodları klasımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object klasından kalıtım aracılığıyla gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar gerçekte object sınıfının metodlarıdır.

Report this wiki page